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加工肉に発がん性!processed meats and cancer

English Below

ブログを開設いたしました本日、日本で加工肉の発がん性に関してニュースになりました[がく~(落胆した顔)]

なんとタイムリーな。

報じたのはBBCで、要約すると

ベーコンやソーセージなどの加工肉を食べると、がん発症リスクが高まる

(※という「十分な証拠」がある BY世界保健機関(WHO)の専門組織である国際がん研究機関)

というニュースです。本部をフランスに置く国際がん研究機関が800に及ぶ実験によって証明したとのことなので
信憑性はまずまず高そうです[どんっ(衝撃)]

具体的には、加工肉を毎日50グラム食べた場合、直腸や結腸のがんになる可能性が18%増す とのこと。

また、摂取量が増えれば高まると指摘されています

また、ここからがベジタリアンにとって重要な情報ですが

牛や豚など赤身の肉にもがんを誘発する恐れがある と言及されました

こちらは恐れがあるとの表現に留まりましたが、やはり発がん性に関与してくるのは加工肉の

「化学物質」とのこと。
(化学物質・・・?加工肉に入ってるの・・・?)

じゃあ加工されていなければ・・と思ったあなた[exclamation×2]

追加の情報として 

バーベキューなど高温度による調理も、発がん性物質を作り出すことがある。

!!!!

つまり、加工されていなくても調理方法によっては、ということのようです。

危険度について(がんの原因になるという意味で)加工肉はアルコール、そしてプルトニウムと同類項に分類されました。


ただし、加工肉がアルコールやプルトニウムと同じくらい危険だというわけではないし、ベーコン・サンドイッチの危険性はタバコと同じではありません。

同発表では、鉄分や亜鉛、ビタミンB12の重要な供給源だともし、バランスの良い食生活を心がけるようとまとめました。

さて、いきなりこのような記事になってしまいましたが、お肉栄養の話はベジタリアンの方ならはじめに学ぶべきことなのでしょう。

完全菜食主義の方は何かの栄養素だけ欠乏してしまうというお話も聞いたことがあります
(うろ覚えですみません[あせあせ(飛び散る汗)]


栄養VS発がん性その他


はベジタリアンの方は一生・もしくは菜食主義中の課題だと思います

しかも結果論になってしまうので、もしかしたらずっと答えはでないのかもしれないですね。

今後こちらのブログを継続していくにあたり、勉強していきたいと思います[わーい(嬉しい顔)]


Today the very day I started blogging News caught my eyes that was about processed meat increases the risk of cancer.

WHO has said processed meats (Bacon, ham and sausages)rank alongside cigarettes as a major cause of cancer and placing cured and in the same category as asbestos, alcohol, arsenic and tobacco.

The report from the WHO’s International Agency for Research on Cancer said there was enough evidence to rank processed meats as group 1 carcinogens because of a causal link with bowel cancer.


It places red meat in group 2A, as “probably carcinogenic to humans”. Eating red meat is also linked to pancreatic and prostate cancer


Each 50-gram portion of processed meat eaten daily increased the risk of colorectal cancer by 18%.


“For an individual, the risk of developing colorectal cancer because of their consumption of processed meat remains small, but this risk increases with the amount of meat consumed,” said Dr Kurt Straif, head of the IARC monographs programme. “In view of the large number of people who consume processed meat, the global impact on cancer incidence is of public health importance.”

So in short wheather you eat proceced or non-proceced, how you treat one effects on cancer cell somehow.

Also WHO advised meats are highly contains Fe and Zinc vitamin B2 which is very imortant for living.

I'm still learning good things and bad thing about vegetalian life (trying to be objective).

Nutrition VS Other benefits will be life time arguing for vegetarian and non, and prabably the answer won't given even.

I'd be happily learn about [クリスマス]through this blogging activity.

http://www.theguardian.com/society/2015/oct/26/bacon-ham-sausages-processed-meats-cancer-risk-smoking-says-who
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